2017.01.04 - Måløydagane - Himmel og Hav

 

Rockeklubben er som alltid generøse, og ofrar "Himmel og Hav"namnet for "Måløydagane"

Leiar i Florø Rockeklubb Per Vidar Ottesen seier at såpass må det vere, men kunne sjølvsagt tenkt seg Førdefestivalen.

No når vi har mykje meir å spele på, så dette skal sjølvsagt ikkje gå ut over kavliteten på festivalen. Heller tvert om seier Ottersen, som i same slengen røper dei 2 største navna som kommer på årets festival «Måløydagane» . Sol Heilo, er kanskje best kjent som en fjerdedel av Katzenjammer. På festivalen kommer hun til Florø med sitt soloprosjekt. Multiinstrumentalisten stiller med egne låter og et strålende band i ryggen! Vi vil og få et Katzenjammer show.

Na Fianna, ikke en festival uten irsk musikk, i år har vi fått det fantastiske irske bandet Na Fianna

Na Fianna står for alt som er bra om irsk musikk og sang. Bandet startet i mars 2007 og de raskt bygget et rykte for energiske og lidenskapelige forestillinger på scenen. 

Disse unge menn fortsetter å overskride generasjonsbarrierer med sin unike tolkning av Irlands rike kulturarv gjennom historiefortelling og sang. De er profesjonelle, hardtarbeidende, dyktige musikere som oppholder seg tro mot seg selv og sin arv. Lojalitet til tradisjon og hverandre er deres forte. Dette ethos, kombinert med sin eksepsjonelle evne til å underholde, har vært katalysator for fortsatt økning av Na Fianna.

 

 

Read More

2017 Lovar irsk musikk til Himmel og Hav

Firdaposten  27. Januar 2017, av charlotte ottesen

Tor Hjalte, Per Vidar Ottesen og Geir Høyvik (f.v.) lovar irsk musikk også til årets Himmel og Hav-festival. (Foto: Charlotte Prydz Ottesen)

Det er i alle fall karane i Florø Rockeklubb samde om. Tor Hjalte, Per Vidar Ottesen og Geir Høyvik er godt i gong med planlegginga til årets Himmel og Hav-festival og også i år lovar dei deg irske tonar.

Irsk nettverk

Dei siste åra har festivalen hatt besøk av irske band som Tupelo, Drops of Green og The High Kings. Slikt blir det kontaktnettverk av, og det er Darren Holden i The High Kings som har sett dei i kontakt med årets første booking, nemleg Dublin-baserte Na Fianna.

Na Fianna består av fire irar, og musikken dei speler er ei blanding av eigne låtar og dei kjende, irske klassikarane. Du skal med andre ord få synge med på dine irske favorittar også i år.
– Vi må alltid ha med det irske, det blir nesten ikkje festival utan, seier Geir Høyvik.
– Ja, sildebord og irsk musikk høyrer på ein måte saman no, kjem det frå Per Vidar Ottesen.

«The Florø experience» 

Men for gjengen i Rockeklubben held det ikkje å berre booke Na Fianna for éin dag.
Dei har sikra seg dei irske gjestene frå torsdag til søndag:

– Dei må jo få «the full Florø experience», ler dei.
No som det irske alibiet er sikra, planlegg dei programmet vidare. Kva dei har i ermet vil dei ikkje ut med riktig endå, men rockegjengen lovar at florøpublikummet kan gle seg til noko spennande og annleis.

– Dersom ting no går som vi vil, så trur vi dette blir ein klar høydare for festivalen, avsluttar Hjalte.

 

Read More

2016.12.29 Romjuls Rockebonanza - Kysten bar

Romjulsbonaza red

Er du glad i sein-60 og -70 tallsrock ? Då har vi romjulspakken klar til deg her.

Torsdag 29 desember fyres det nemlig opp til rockebonanza på Kysten Bar i Florø.

2 x 50 minutter med bare gromlåter fra tida då rock var ordentlig rock med feit gitarlyd og hissig bassgang.
Vi nevnar i fleng, Zeppelin, Purple, ZZ Top, Hendrix, Thin Lizzy, Tommy Bolin, Cream m.fl.

Anledningens band består av:
Jonas Valberg gitar/vokal,
Tor Hjalte vokal,
Eirik Ask tangenter,
Benjamin Sagebø trommer og
Jørgen Haugland bass.

Dørene åpner kl 20:00 og konserten startar presis kl 22:30.

Forhondssalg av billetter er for salg i resepsjonen på Comfort Hotell Florø.
Ta med deg 150,- kroner i cash og gå å sikre deg en billett.

 

God Jul og Rock On :-)

Billettbilde billett jul

Read More

2016.11.05 - Flora Blest

HÅVARD ØYREHAGEN

Øyrehagen er Håvard Øyrehagen sitt soloprosjekt. Det er framleis norsk vokal og sogning klinger ganske fint saman med popharmoniane og dei fine melodiane til Øyrehagen. Tekstane er sterkt vektlagt i Øyrehagen og på morsmålet er det enklare å skrive gode tekstar og få uttrykke seg slik som ein vil. I vinter var bandet i Ocean Sound Recordings og spelte inn tre songar som vert gitt ut i desse dagar. Håvard Øyrehagen er Håvard Øyrehagen – vokal/gitar, Per Christian Grov - gitar, Håkon Sverdvik – tangentar/vokal, Jan-Tore Brunstad - Bass, Andreas Høifødt - trommer.

MARTINE HÅLAND

MHMartine Håland er ei 19 år gammal jente frå Dale i Sunnfjord. Heilt sidan ho byrja å spele piano som åtteåring, har musikken vore hennar utrykksform. Ho er oppteken av å skape musikk som er ekte, og baserer difor songane sine på kjensler som folk flest vil kunne kjenne seg att i. På denne måten oppnår ho det som er sjølve meininga med musikken min, nemleg å vekke kjensler hos andre og ikkje minst bli trudd på. Martine opptrer åleine med piano.

 

LINE DYBEDAL

LDLine Dybedal er frå Selje, og var tidlegare medlem av The Pink Robots. Ho har no etablert seg som soloartist og slapp sitt debutalbum tidleg 2016, der fire av låtane har vore lista på NRK P1 og NRK P3. Dagens Næringsliv omtalar musikken som "storslått elektropop på dialekt", og Atle Bredal i NRK P1 gav albumet terningkast 6.

 

 

KJØP Billett

Ein billett gir tilgang til alle konsertar på Haavebua

21.00-21.30: Unge talent
21.45-22.15: Martine Håland
22.30-23.00: Øyrehagen
23.15-00.00: Line Dybedal
00.15-02.00: DJs

BILLETTAR
Billettar til konsertane får du og kjøpt i inngangen til konsertane.

PRIS
Billettar koster kr 150 (+ 10 kr avgift)
Er du under 20 år er prisen kr 100 (+ 10 kr avgift)

DØR
Dørene opnar klokka 20.30.

OM BLEST
Blest arrangerast av Brak som er eit kompetansesenter for musikkmiljøet i Hordaland og Sogn og Fjordane. På formiddagen er det også ein seminardel med deltakarar og kursholdarar frå festivalar og musikkbransje frå heile regionen. Les meir og meld deg på http://www.blestfestival.no/ - gratis påmelding som inkluderar konsert.

Kvelden arrangeres i samarbeid med Florø Rockeklubb.

Konsertane er opne for alle. Vel møtt!

Read More

2016.11.05 - Flora Blest - Seminar

LAURDAG 5.NOVEMBER

HAAVEBUA

i samarbeid med Florø Rockeklubb.

Blest er Braks viktigaste møteplass for musikkmiljøet i Sogn og Fjordane gjennom året og samlar både artistar, arrangører og bransjeaktører til dagar med seminar, samtalar og kurs. Her får du anledning til å møte ulike aktørar frå regionen og vi inviterar inn kurshaldarar som gjer deg kompetanse på mange områder. Dette er sjette året vi arrangerar Blest og vi satsar på at det også i år vert stor oppslutnad. I 2016 arrangerer vi tre Blest på ulike stadar i fylket. FloraBlest er andre i rekka og går av stabelen laurdag 5.november på Haavebua, Quality Hotel Florø.

På FloraBlest vert det fokus på arrangørar og på artistar. Brak Sogn og Fjordane ynskjer å lage eit arrangørnettverk som møtes norke ganger i året, på eksisterande møteplasser i regi av Brak eller av arrangørane sjølve. Sommaren 2016 inviterte Malakoff Rockefestival til festivaltreff under deira arrangement på Nordfjordeid. Vi ynskjer å følgje opp dette ved å invitere alle arrangørar i fylket til FloraBlest for erfaringsutveksling, nettverksbygging og faglig påfyll. Vi kan også by på mellom anna låtskrivarworkshop med ein av fylkets profilerte artistar og Q&A med Line Dybedal om å flytte heim til Sogn og Fjordane og satse på musikken.

REGISTRERING FRÅ KL.12.30

KL.13.00-17.00 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED HÅKON NJØTEN

Håkon Njøten har jobba som artist med mangfaldige prosjekt, både som solo artist og som ein del av band som The Micropops. Håkon turnerar også med coverbandet Fagernes Yacht Club med stor suksess i Norge. For tida driver Håkon aritstprojekta “Hawkon” og “Løver”.

I 2012 flytta Håkon til London der han har bygd opp eit nettverk av produsentar, låtskrivarar og artistar, og kjem til å bruke denne erfaringa når han held workshop i Florø.

KL.13.00-17.00 ARRANGØRTREFF MED FESTIVALAR OG ARRANGØRAR I FYLKET. KORLEIS SAMARBEIDE OG VÆRE KONKURRENTAR.

KL.17.00-18.00 Q&A MED LINE DYBEDAL

Meld deg på som delegat her for å delta på møteplassen på dagtid. Alle som deltek på dagprogrammet har gratis adgang til konsertane på kveldstid!

Vi avsluttar dagen med ei rekke konsertar, med artistar frå Sogn og Fjordane. Dørene opnar kl.20.00, med konsertstart kl.20.30.

Konsertane er ope for publikum!

ARTISTAR

HÅVARD ØYREHAGEN

Øyrehagen er Håvard Øyrehagen sitt soloprosjekt. Det er framleis norsk vokal og sogning klinger ganske fint saman med popharmoniane og dei fine melodiane til Øyrehagen. Tekstane er sterkt vektlagt i Øyrehagen og på morsmålet er det enklare å skrive gode tekstar og få uttrykke seg slik som ein vil. I vinter var bandet i Ocean Sound Recordings og spelte inn tre songar som vert gitt ut i desse dagar. Håvard Øyrehagen er Håvard Øyrehagen – vokal/gitar, Per Christian Grov - gitar, Håkon Sverdvik – tangentar/vokal, Jan-Tore Brunstad - Bass, Andreas Høifødt - trommer.

MARTINE HÅLAND

Martine Håland er ei 19 år gammal jente frå Dale i Sunnfjord. Heilt sidan ho byrja å spele piano som åtteåring, har musikken vore hennar utrykksform. Ho er oppteken av å skape musikk som er ekte, og baserer difor songane sine på kjensler som folk flest vil kunne kjenne seg att i. På denne måten oppnår ho det som er sjølve meininga med musikken min, nemleg å vekke kjensler hos andre og ikkje minst bli trudd på.  Martine opptrer åleine med piano.

LINE DYBEDAL

Line Dybedal er frå Selje, og var tidlegare medlem av The Pink Robots. Ho har no etablert seg som soloartist og slapp sitt debutalbum tidleg 2016, der fire av låtane har vore lista på NRK P1 og NRK P3. Dagens Næringsliv omtalar musikken som "storslått elektropop på dialekt", og Atle Bredal i NRK P1 gav albumet terningkast 6.

 
 
Read More

2016 - August 27 - Tupelo på Blomsterhagen

Tupelo på Blomsterhagen 27. August

tupelo 2016

Sett av datoen 27. August

Bli med på en heidundrande sommerfest på Blomsterhagen med Tupelo!

Billetter får dere kjøpt på Blomsterhagen hos Nina 250 kr. Tupelo spiller fra klokken 22.00

Read More

2016 Juni 4 - TWANG

2016 TWANG Konsert/dans på Haavebua, Florø Lørdag 4. juni : kl. 22:00

Sammen med Florø MC klubb vil vi invitere på dans/konsert med Twang på Haavebua

 TWANG

 

Twang er eit blues/rock band med base i Årdal. som består av:
Øyvind Aga (trommer), Kenneth Sandnes (Appen) (bass og vokal) og Ketil Thorbjørnsen (gitar og vokal)

 

Bandet vart starta i 2011. Alle medlemmane hadde fram til då spelt saman i ulike konstellasjonar, men samansetjinga i Twang var ny. Den lange fartstida som musikarar på høgt nivå, gjer bandet til ein klar vinnar. Med si frie tolking av Hendrix, Albert King, Delbert McClinton, Albert Collins m.m. har bandet satt fyr på publikum med prestasjonar, humor, musikalsk leik og eit unikt samspel. Publikum er den desidert viktigaste drivkrafta for Twang, og samspelet mellom band og tilhøyrar er ekstremt viktig for gruppa.

Twang gjer seg ikkje før alle er nøgde!!


Bandet er allsidig og medlemane har spelt jazz, blues rock, folkemusikk, viser og pop med kjende namn som Karl Seglem, Sigrid Moldestad, Ronni Le Tekrø, Olav Stedje, Håkon Høgemo, Odd og Frid, Tone Damli m.m.) men kan seiast å være trygt forankra i bluesverda. Funky rocka og ekstremt blusa er nøkkelord for å omtale gjengen frå Sogn, som stort sett har vore fullbooka sidan starten. Bandet er rekna som eit av dei beste livebanda Sogn har og by på. Ord som musikalsk leikestove er blitt brukt for å sette ord på ein kveld med Twang. Twang gler seg til å rocke dere på Haavebua 3 juni. –
 

 

BILLETTER er til salg på www.ticketco.no

Kr 250,- Kun konsert med Twang (frammøte fra kl 22:00) (Konsert start 22:30) [Kjøp billetter her]
 

 

Skynd dere å kjøp billett før det er for seint. For mer info og detaljer se www.fmck.no


Dette er den rene konsert delen av Florø MC klubb sitt 40 års jubileum og er åpen for alle.  

Ønsker du å være med på hele 40 års feiringen, så kjøper du billett til Kr: 600,- som dekker Jubileumsfest med middag, skrøner og konsert med Twang (frammøte kl 18:45)   [Kjøp billetter her]


Vennligst del denne invitasjon med personer dere tror ønsker å bli med på festen.
 

Read More

2016 Juni - Himmel og Hav - Haavebua

2016Juni -Himmel & Hav - Reggae, Irsk og Kreols


DROPS OF GREEN

Men det blir sjølvsagt ingen musikkfest i Florø utan også eit irsk innslag. I år kjem eit heilt nytt band i Florø-samanheng, nemleg Drops of Green frå Dublin. Kvartetten blei skipa i 2014, og har dei siste 11 månadene turnert USA, med spelejobbar mellom anna i New York, Las Vegas og Boston. I skrivande stund spelar dei konsertar i Tyskland, og 17. juni er det på plass for første gong i kystbyen.

Bandet består av Lee Campion, Ross Hennessy, James Ring og Sean Kearney, og dei listar opp artistar som The Pogues, Mumford & Sons og The Clancy Brother som insprasjonskjelder. Bandet blir å høyre både på Haavebua og ute i gata i løpet av Himmel & Hav-helga

Drops og Green

Drops of Green er ein irsk kvartett som har gjort seg bemerka i heimlandet sidan oppstarten i 2014. juni.
(Pressefoto)


 LEGEND: Besøket av Birmingham-bandet Legend i 2014 blei så godt motteke av publikum, at Florø rockeklubb har invitert reggae-bandet på nytt besøk i år.

Du kjem ikkje nærmare Bob Marley & The Wailers enn dette. Stemninga dei skapte både i Strandgata og på Haavebua for to år sidan var heilt magisk! seier den utilslørte reggae-frelste Per Vidar Ottesen i rockeklubben.

 Legend

Reggaebandet Legend frå Birmingham besøkte Florø for første gong i 2014. (Foto: Ø. Bang-Olsen)


Cajun Gumbo

Kreolsk gryte:  Men rockeklubben prøver seg også på ein litt annan folk-sjanger i år.

– Vi er spente på kva Cajun Gumbo har å by på. Med dei på plass har vi eit ganske fargerikt program, der roots- og folkemusikkrøtene står sentralt, seier Ottesen.

Felles jamsession?

Som namnet indikerer, handlar dette om den såkalla cajun-musikken, ein stilart som hadde sitt utspring på 1800-talet blant fransk-kanadiske settlarar, og som seinare blei smelta saman med verdsrytmar frå den kreolske smeltedigelen lengre sør i statar som Louisiana og Texas. Cajunmusikken har hatt sterk påverknad på den amerikanske populærmusikken, på same måte som bluesen og countrymusikken har gjort det.

Cajun Gumbo

Bandet Cajun Gumbo byr på cajun/zydeco-musikk i norsk innpakning.
(Foto: (Pressefoto))

 

Om Ottesen får det som han vil, kan det i løpet av helga bli spennande jamming mellom dei tre ulike banda på forskjellige scener i byen.

- Billettsalet startar om to vekers tid, seier Ottesen
- Firdaposten: ved Sven Arne Vee,  22. april 2016

 

 

Read More

2016 Mars - Hayseed

Lørdag 05 Mars.  Hayseed på Haavebua

Lørdag 05 Mars får vi besøk av rocketoget HAYSEED på Haavebua. Full trøkk med 70 tallsinspirert rock &roll utført med eleganse og thightness få andre er i nærheten av. 

Denne gangen har de fått med seg lokale korister i Janne Linn Myren og Annika Bremnes. Hayseed består av Terje Kjørlaug gitar, Morten Fredheim vokal, Endre Hallre bass og Remi Fagereng på trommer. Et stjernelag i sin genre. Dette blir knall :-)

Billettene koster 200 kr og er nå til salgs nå hos Telenorbutikken på Amfi og på Narvesen.

Dørene åpner 21:30.

Read More

2016 Tina Refsnes - 20. Februar - på Kysten

20. Februar:  Tina Refsnes på Kysten Bar

Refsnes

Billetter er til salgs hos Narvesen og Telenorbutikken

Pris kr. 200 ,-  Konserten starte kl. 21:00

Florø Rockeklubb er stolte av å kunne presentere Tina Førde Refsnes M/Band på Kysten Bar Lørdag 20 Februar.
Etter å ha mottatt strålende kritikker i både innenlands og utenlandsk presse for sitt siste album er singer/songwriter Tina Førde Refsnes klar for hjembyen Florø. Hun har med seg fullt band og Tina er mer enn klar for å presentere sitt nye album for folket i sin egen by. Av naturlige årsaker er det et begrenset antall billetter til denne konserten så det er bare å sikre seg adgang så tidlig som mulig.

Soundcloud Link

Se hva Roald Hansen i Firdaposten skriver

Den vellydande debutplata til den Oslo-baserte Florøaartisten Tina Refsnes er spelt inn i Canada, men høyrest ut som om den har sitt opphav frå den motsette sida av det amerikanske kontinentet, California.

Debutplata er ei oppvising i god låtskrivarkunst, den gjer ikkje så mykje av seg. Men gjer det likevel. Det er stort sett gjennomgåande nydeleg, elleve nyansar av vellyd. Og eit vell av nydelege melodiar........

Read More

2015 PUNCH på Haavebua 2. juledag

 

punch2015 PUNCH på Haavebua 2. juledag

Dette er karene du kjenner fra Florøbandet PUNCH med den svært så karismatiske og steikandes flinke vokalisten og gitaristen Jan Kjetil Klubben i front. De lover et heidundrendes show fullstappet med de beste låtene du kan tenke deg fra de siste 4 tiårene. Om du har et sterkt ønske om en spesiell låt du gjerne vil høre så skriv det her og det skulle ikke forundre oss om den dukker på på bua 2 Juledag. Så folkens, ingen grunn til å ta heimeromjul dette året heller.

 

Les under hva de 4 gutta sier om seg selv.

"Se for deg fire unge herrer. Gi de to gitarer, en bass og et trommesett. Tilsett en del norsk rock, og en god del kjente og kjære låter fra det store utland. Vend til slutt dette inn i stemning som får deg opp fra setet, mye energi og kanskje et par øl. Sett blandingen på scenen for steking noen timer. Resultatet blir da coverbandet Skjeggi.

Skjeggi baserer seg på å levere forrykende show av høy kvalitet som til slutt får deg til å danse på bordet og synge med av full hals. De er en underleverandør av allsang, og totallevandør av god stemning.

Bandet består av musikere med bred erfaring som setter spillegleden i fokus. Skjeggi står på scenen for at folk skal kose seg. Du vil ikke kjede deg på et arrangement hvor Skjeggi er involvert."

 

Billettene til SJÆGGI (Punch) 2.Juledag er nå lagt ut på Telenorbutikken og Narvesen Uttrykksikonet smile

Billettene koster 250 kr, betales kontant 

Se hva Firdaposten skriver:

 

Read More